Uppdaterad 2023-02-02

Lantbrukarna.se är helt oberoende guide som finns till för att hjälpa människor som sysslar med olika typer av lantbruk. Framförallt fokuserar vi på Jordbruk, Djurskötsel och Skogsbruk.

Vi som skriver på Lantbrukarna har alla mer eller mindre erfarenhet av lantbruks-livet, vissa av oss jobbar till exempel heltid med det idag.

Vi hoppas kunna hjälpa både aktiva djurbönder, jordbruksbönder och skogsbrukare med alla typer av frågor och funderingar som kan tänkas komma.

Vårt mål

Vår ambition här på Lantbrukarna.se är att hjälpa olika typer av lantbruks-intresserade människor med svar på deras frågor. En del kanske inte är bönder idag, men vill bli det, då har vi en hel guide bara för det ändamålet exempelvis.

Vårt mål är vidare att rekommendera så bra produkter att du som besökare känner att det hjälpte dig med det du sökte. Om du då använder våra länkar för ditt köp så får vi en liten ersättning av återförsäljaren som tack för rekommendationen. På så sätt kan vi leva vidare och driva denna sida.

Dock ska det nämnas att vi alltid gör ärliga och riktiga recensioner av de produkter som du hittar på Lantbrukarna.se. Vi värderar förtroende högt och skulle aldrig rekommendera en produkt som det inte finns bra belägg för att det är en riktigt bra produkt.

Vilka är vi?

Idag är vi två personer som driver Lantbrukarna.se. Ibland skriver även gästskribenter en del inlägg, detta ser du tydligt i vår skribent-signatur isåfall.

Det här är Lantbrukarna.se idag:

Anders Svanberg

Uppvuxen på gård med hela familjen involverad i jordbruk. Anders pappa är än idag jordbrukare och det sker från tid till tid att Anders ställer upp med olika bestyr som måste utföras.

Idag jobbar Anders som skribent för olika Lantbrukstidningar och han tyckte det vore roligt att prova på något eget.

Jens Hamberg

Jens jobbar idag som Djurbonde och på kvällarna skriver han innehåll här på Lantbrukarna.se. Jens är en mycket driven person som gillar utmaningar i livet.

Han hoppas kunna jobba med skrivandet när han pensionerar sig ifrån djurbonde-livet.

Varför finns Lantbrukarna.se?

Vi ansåg att det fanns många frågor som inte besvarades på ett bra sätt inom Lantbruk. I böcker finns det mycket information att tillgå, men dagens personer gillar mer att söka på internet än att gå till biblioteket.

Där kommer lantbrukarna in. Vi svarar på de frågor som vi hör undras om mest, och försöker hjälpa med saker inom lantbruk som man kanske inte visste att man behövde veta på förhand.

Hur vi gör research på lantbrukarna.se

Lantbruket är ett komplext område och de metoder som används för att skriva rekommendationer, recensioner och andra behjälpliga artiklar bör vara öppna. Denna öppenhet bidrar till att säkerställa att resultaten är tillförlitliga och korrekta

De vanligaste metoderna vi använder på lantbrukarna.se bygger på information som finns tillgänglig online såsom: undersökningar, intervjuer, observationer och litteraturstudier. 

Allt innehåll på lantbrukarna.se ska ses som en subjektiv åsikt/bedömning och vi hänvisar till vår ansvarsfriskrivning för mer information.

Vissa artiklar kan ha sponsrade länkar. Vi samarbetar bland annat med Bole, Bonden.se, Industia, Kellfri, PLindberg, Stegfabriken och Stick.se