batteridriven högtryckstvätt

Vissa av våra artiklar innehåller sponsrade länkar till bland annat: Granngården, Bole och Gardenstore.

Batteridriven Högtryckstvätt

Vi har jämfört de mest populära batteridrivna högtryckstvättarna för att ta fram förslag på vad som passar just dig som konsument.

Att ha en batteridriven högtryckstvätt är bra på så många sätt, förutom att batteriet såklart tar slut vid något tillfälle. 

Mellantryckstvätt med batteri

24 bar tryck

Cirka pris: 2750 SEK

Mellantryckstvätt utan batteri

24 bar tryck

Cirka pris: 1980 SEK

Altantvättset

Rengör altaner och uteplatser

Cirka pris:  3 850 SEK

Batteridriven högtryckstvätt: Top 5

Letar du efter en batteridriven högtryckstvätt? Här kommer vi att ge dig en omfattande lista över de bästa batteridrivna högtryckstvättarna på marknaden idag.

Vi kommer att presentera deras egenskaper, föroch nackdelar och ge vår rekommendation om vilken som är rätt för dig.

Hur funkar en Batteridriven Högtrycksvtätt?

Batteridrivna högtryckstvättar drivs av uppladdningsbara batterier i stället för av gasmotorer.

De är i allmänhet tystare och lättare än exempelvis bensindriven högtryckstvätt, vilket gör dem lättare att transportera från en plats till en annan.

Batteridrift gör också att dessa modeller lämpar sig bättre för användning inomhus, eftersom de inte producerar avgaser som bensinmotorer gör.

Batteritiden kan dock begränsa deras drifttid jämfört med andra alternativ.

För- & Nackdelar med batteridriven högtryckstvätt

  • Tysta i drift för att vara en högtryckstvätt
  • Inga utsläpp eller rök som frigörs
  • Lägre underhållsbehov
  • Inte lite kraftfulla som andra alternativ
  • Begränsad drifttid (p.ga. batteriet)
  • Kan vara aningen dyrare

Då lämpar sig Batteridrivna högtryckstvättar

Batteridrivna högtryckstvättar erbjuder bekvämlighet eftersom de inte är beroende av en extern strömkälla eller bränsletank.

Detta gör dem perfekta för mindre arbeten runt huset, som att tvätta bilar eller uteplatser, som inte kräver mycket kraft eller kapacitet för vattenflödet jämfört med större uppgifter där andra typer av högtryckstvätt kommer bättre till hands.

Ett riktigt bra användningsområde är om du behöver använda din högtryckstvätt någonstans där det är extra svårt att använda sladd, exempelvis uppe på ditt hustak. Många tycker det är jobbigt när man lagt ett nytt tak och efter ett litet tag är det smuts som inte försvinner. Där kan en batteridriven högtryckstvätt komma mycket väl till hands och en rengöring blir enkel och smidig.

Batterimodeller tenderar också att väga mindre totalt sett, vilket gör dem lättare att flytta runt när det behövs utan att ha några sladdar eller slangar som släpar efter dig när du arbetar utomhus.

Nackdelen är dock att de flesta batteridrivna modeller endast producerar upp till 1600 PSI vid maximal effekt, vilket kanske inte alltid räcker beroende på vad du försöker rengöra från ytor tillräckligt snabbt.

Portabel högtrycksvtätt = Batteridrivet

Vi har märkt att många ställer sig frågan: “Vad är en portabel högtryckstvätt?“.

Svaret på den frågan är enkel: Det är en högtryckstvätt med batteri.

En del säger att bensindrivna högtryckstvättar också är portabla, men vi anser att de är alldeles för otympliga för att få kallas portabel, då de skjuts fram på hjul.

Sladd-högtryckstvättar är så långt ifrån portabel som man kan komma, så de kan inte heller räknas med.

Så vi kan då konstatera att en Portabel högtryckstvätt helt enkelt är en batteridriven en.

Vad kostar en Batteridriven högtryckstvätt?

Om du vill ha någon typ av kvalitet på din batteridrivna högtryckstvätt så tittar vi på startpriser runt 2500 kronor på dagens marknad.

De alternativ vi presenterar är de som är mest prisvärda, dvs vi tar både hänsyn till pris och kvalitet.

Vi anser att du inte bör lägga över 6000 kronor på en batteridriven högtryckstvätt, om du inte har speciella anledningar att göra detta.

Slutsats

Batteridriven högtryckstvätt passar perfekt för många användningsområden, samtidigt som det finns typer av jobb där andra alternativ är bättre.

Det du bör tänka på främst innan du köper ett batteridrivet alternativ är att dem har en begränsad användningstid, sedan måste batteriet laddas upp igen.

Läs noga på produktinformationen så du vet hur länge batteriet räcker. Räkna sedan med att batteriet som vanligt tappar lite kraft i längden.

Om du står i valet mellan en batteridriven- eller en bensindriven högtryckstvätt så har vi jämfört dem här.