trädgårdsbloggar analys

Vissa av våra artiklar innehåller sponsrade länkar till bland annat: Granngården, Bole och Gardenstore.

Trädgårdsbloggar ökar i popularitet

Trädgårdsbloggar har länge varit rätt ointressant för den vanliga “svensson” men efter COVID-åren så har svenskars medvetenhet om hus och trädgård ökat rejält. Alla kommer väl ihåg byggboomen som kom när människor inte längre kunde träffa varandra ute på stan och dricka öl?

Har tar vi en koll på varför trädgårdsbloggar är så populära och funderar kring om de är här för att stanna eller om det bara är en fluga.

En ny era av hemmafixare och trädgårdsmästare

När pandemin tvingade världen att sakta ner och tillbringa mer tid hemma, började faktiskt många se sina hem och trädgårdar med nya ögon. Det som en gång varit en plats för saker som vila och återhämtning blev plötsligt en lekplats för kreativitet och någon typ av självförverkligande.

Trädgårdsbloggar fyllda med Do-it-yourself-projekt så som eget växthus eller hur du kan inreda din innergård. , odlingstips och designinspiration blev snabbt en sak många började intressera sig för.

Mer än bara en trend

Till skillnad från andra trender som kommer och går så har trädgårdsbloggarnas popularitet nog lite djupare rötter. Blogg om hus och trädgård har massvis av läsare och intresset för trädgårdsarbete och odling är är för många kopplat till hållbarhet, självförsörjning och en annan typ av närhet till naturen. De här bloggarna erbjuder inte bara tips och tricks utan också en väg till ett mer medvetet och hälsosamt liv i många fall.

Kunskapsdelning och gemenskap

En av de största anledningarna till att trädgårdsbloggar har blivit så populära är den gemenskap de skapar för inblandade själar. Nybörjare såväl som erfarna trädgårdsmästare kan dela med sig av sina erfarenheter, misslyckanden och framgångar. Det här skapar en känsla av samhörighet och tillhörighet som många kanske sökte under den isolerande tiden av lockdown.

Framtiden för trädgårdsbloggar

Är trädgårdsbloggar då här för att stanna? Svaret verkar vara ett rungande ja när vi kollar aktiviteten på nätet. Den växande efterfrågan på hållbara livsstilar, tillsammans med en ökad medvetenhet om miljöns och insekters välbefinnande, pekar mot en optimistisk framtid för trädgårdsintresserade.

Trädgårdsbloggar fyller ju ett behov av både praktisk information och inspiration, vilket gör dem till en riktigt bra resurs för dagens och morgondagens trädgårdsmästare.