värmebalja häst

Vissa av våra artiklar innehåller sponsrade länkar till bland annat: Granngården, Bole och Gardenstore.

Guide: Bäst Värmebalja till Häst

Med värmebalja till häst hålls vattnet i lagom temperatur. Speciellt viktigt under höst- och vintermånaderna. Välj utifrån behov av storlek, värme och material. 

 

 

Foga Isobar

140 Liter

Cirka pris: 5 800 SEK

Foga Isobar

65 Liter

Cirka pris: 2 500 SEK

Willab

60 Liter

Cirka pris: 2 2000 kr

Köpguide för att hitta bäst Värmebalja till häst

En undersökning från Jordbruksverket visar att på sommarmånaderna juni till augusti rapporterades 18 % av alla kolikfall hos hästar under år 2020, medan 31 % rapporterades från oktober till december.

Kolikfallen minskar under sommarmånaderna när hästarna går på bete.

Att välja rätt uppvärmningshink för hästar kan vara en svår uppgift eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till.

Det är viktigt att välja en produkt som passar bäst för din hästs behov, från storlek och form till material och wattförbrukning.

I den här sektionen får du tips om hur du väljer den perfekta uppvärmningshinken för din hästvän.

Vad är en värmebalja?

Ibland kallas värmebaljor för “värmehinkar”, och är utformade för att förhindra att vattnet fryser vid kallt väder.

De är isolerade behållare med ett värmeelement som värmer upp vattnet inuti, vilket gör att din häst alltid har tillgång till vätska under kalla vintermånader.

Fördelar – Värmebalja Häst

Att använda värmebalja till häst kan hjälpa till att förebygga kolik och andra hälsoproblem som är relaterade till uttorkning. Dessutom ger de hästar en viktig värmekälla när temperaturen sjunker under nollstrecket.

Detta kan vara särskilt bra för hästar som har svårt att reglera sin kroppstemperatur i hårda klimat. 

Ett bra sätt att minska risken för kolik är en bra värmebalja till häst som ser till att har tillgång till vatten dygnet runt, oavsett temperatur!

Typer av uppvärmda hinkar / värmebaljor som finns tillgängliga

Det finns flera olika typer av uppvärmda hinkar på marknaden idag. Vissa har digitala termostater och timers, vilket gör att du kan justera värmenivåerna efter dina behov och preferenser.

Andra har inbyggda funktioner som isolering eller lock som hjälper till att behålla värmen längre än vad standardmodeller skulle tillåta.

Hur du väljer rätt värmebalja för din häst

När du väljer en uppvärmd hink till din häst eller dina får så är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som storlek och wattkapacitet samt eventuella ytterligare funktioner som olika modeller erbjuder.

Det är också viktigt att kontrollera om det finns etiketter för säkerhetscertifiering innan du köper en uppvärmd hink så att du vet att den uppfyller alla nödvändiga standarder som fastställts av tillsynsmyndigheter som UL eller CSA International (tidigare känt som Canadian Standards Association).

Se slutligen till att produkten levereras med detaljerade instruktioner om hur du bäst använder den på ett säkert och effektivt sätt!

Hur du kan förhindra att vattnet fryser på vintern

Under vintermånaderna måste hästägare vidta extra åtgärder för att se till att hästarna har tillgång till vatten som inte fryser.

Det finns en mängd olika sätt att förhindra att hästens vatten fryser under vinterhalvåret, från att använda uppvärmda vattenhinkar och värmebaljor till häst, till att tillhandahålla isolerande skydd för hästar i kalla klimat.

1. Isolera hästens vattentank

Att isolera hästens vattentank är ett viktigt steg för att förhindra att den fryser under vintermånaderna.

Du kan använda skumisolering eller en uppvärmd vattentank för att hålla hästens vatten varmt och tillgängligt under kallt väder.

2. Använd värmehink / värmebalja för häst

Värmebaljor är ett bra sätt att ge hästar färskt, ofruset vatten under kallare temperaturer.

Leta efter hinkar/baljor som har inbyggda termostater så att du enkelt kan övervaka temperaturen på hästens dricksvatten och justera vid behov under säsongen.

3. Investera i en avisare för lagringstankar

En avisare för lagringstankar är en elektrisk anordning som hjälper till att hindra stora mängder vätska från att frysa genom att kontinuerligt cirkulera varm luft genom den.

Detta är särskilt användbart om du inte vill investera i en värmebalja eller isolerad tank för varje enskild häst på din egendom!

4. Tillhandahåll rikligt med hö och spannmål

Att regelbundet utfodra med hö och spannmål hjälper till att förhindra uttorkning, vilket kan vara ännu farligare än fruset dricksvatten under kalla vädermånader!

Se till att du ger mycket av dessa saker varje dag så att dina hästar håller sig friska året runt!

5. Övervaka temperaturen regelbundet

Om du övervakar temperaturen regelbundet kan du känna dig lugn och veta när det blir för kallt ute och hur du bäst skyddar dina hästar mot frusna dricksvattenkällor!

Kontrollera dagliga prognoser, använd termometrar som placeras runt deras tankar och vidta extra försiktighetsåtgärder vid behov – som att lägga till varmvatten eller använda extra värmare – för att se till att de alltid har tillgång till säkra drickkällor oavsett vilken tid på året det är!

Värmebalja Häst Rea

Om du är ute efter att hitta en värmebalja till häst på rea så finns det flera saker du kan göra. Till att börja med kan du alltid leta efter en begagnad på blocket eller liknande hemsidor för begagnade hästprodukter.

Men ännu enklare är det att kontrollera priserna på de värmebalja häst som vi har rekommenderat i vår bäst-i-test för värmebaljor.

Om du går vidare via “visa pris” så ser du direkt om värmebaljorna är på rea eller ej. Dessutom kan du kontrollera på våra samarbetspartners produktsidor där de ofta visar värmebaljor med rea överst.

Värmebalja utan el

Något som det pratas om mycket just nu bland lantmän är värmebalja utan el där man då främst är ute efter en värmebalja utan sladd helt enkelt.

Många tror att detta är uppvärmande baljor med vatten för hästar under de kalla månaderna.

Dessvärre är dessa värmebalja utan el endast till för vår, sommar och höst då funktionen är att hålla vatten kallt.

Idag finns tyvärr inga värmebaljor utan el som är till för att användas på vinter när det är minusgrader ute.

Frågor och svar kring värmebalja till häst

Denna FAQ tar upp några av de vanligaste frågorna som uppstår när du överväger att använda värmebalja och uppvärma hinkar för din hästs behov.

  • Hur vet jag när min häst behöver en uppvärmd drickkälla?

    Hästar behöver tillgång till varma drickkällor under kallt väder. Om du märker att din häst inte dricker lika mycket som vanligt kan det vara dags att förse den med en uppvärmd vattenkälla.

  • Hur ofta ska jag rengöra min värmebalja?

    Det är viktigt att regelbundet rengöra din uppvärmningsutrustning för att upprätthålla goda hygieniska nivåer i djurens omgivning. Se till att du följer tillverkarens anvisningar för rengöringsfrekvens och använd lämpliga rengöringsmedel vid behov.

  • Kan jag lämna mina hästar ensamma med deras värmebalja?

    Nej - Du bör alltid övervaka användningen av dessa system när djuren är närvarande. Om du dessutom kopplar ur alla elektriska apparater när du lämnar dem obevakade kan du förebygga olyckor som orsakas av felaktiga ledningar.